Μετάβαση στο περιεχόμενο
Νιασιναμίδη & Ρετινόλη: Ο συνδυασμός που απογειώνει το skincare σου!

Νιασιναμίδη & Ρετινόλη: Ο συνδυασμός που απογειώνει το skincare σου!

on

Πάμε να δούμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες της πιο πολυσυζητημένης απορίας του 2022!

"Μπορώ να συνδυάσω Νιασιναμίδη με Ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μου και αν ναι, γιατί; Πώς; Ποια είναι τα οφέλη;"

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Όπως ήδη γνωρίζεις, η νιασιναμίδη και η ρετινόλη είναι δύο από τα πιο δημοφιλή συστατικά περιποίησης του δέρματος. Από μόνο του το κάθε συστατικό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των δερματικών κηλίδων και της ακμής, στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.
Eάν μέχρι τώρα χρησιμοποιείς καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν ένα από αυτά τα συστατικά, μπορεί να αναρωτιέσαι εάν η χρήση νιασιναμίδης και ρετινόλης μαζί θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική και εάν είναι ασφαλής για σένα. Και είναι εύλογο να αναρωτιέσαι καθώς πολλά συστατικά δεν αναμειγνύονται καλά με άλλα και μάλιστα μειώνουν τη δράση τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε και τα δύο αυτά συστατικά με περισσότερες λεπτομέρειες και το εάν είναι καλή ιδέα να τα συνδυάσεις ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Τι είναι η νιασιναμίδη;
Η νιασιναμίδη, ή νικοτιναμίδη, είναι μια υδατοδιαλυτή μορφή νιασίνης (βιταμίνη Β3). Είναι μία από τις οκτώ βιταμίνες Β που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς.

Στο σώμα μας, η νιασιναμίδη βοηθά στην επιδιόρθωση του DNA και στον έλεγχο της φλεγμονής. Αυξάνει επίσης την κυτταρική ενέργεια, η οποία επιτρέπει στα κύτταρα μας να εκτελούν βασικές χημικές δραστηριότητες.

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η νιασιναμίδη έχει επιπλέον οφέλη. Συχνά χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στον έλεγχο:

 • σημαδιών γήρανσης
 • ακμής
 • ροδόχρου ακμής
 • ατοπικής δερματίτιδας
 • υπερμελάγχρωσης
 • κνησμού - ερυθρότητας
 • φωτογήρανσης


Λόγω αυτών των πλεονεκτημάτων, η νιασιναμίδη χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Είναι γενικά καλά ανεκτό συστατικό και θεωρείται ασφαλές για το ευαίσθητο δέρμα.

Τι είναι η ρετινόλη;
Η ρετινόλη είναι μια μη συνταγογραφούμενη μορφή ρετινοειδούς.

Τα ρετινοειδή προέρχονται από τη βιταμίνη Α, μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που χρειάζεται το σώμα σας για την ανοσία, την όραση και την κυτταρική επικοινωνία.

Στη φροντίδα του δέρματος, η ρετινόλη είναι ένα πολύ γνωστό συστατικό. Συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα για την ελαχιστοποίηση ή τη θεραπεία:

 • ακμής
 • παραγωγής σμήγματος
 • σημαδιών γήρανσης
 • υπερμελάγχρωσης

 

Πιθανές παρενέργειες ρετινόλης:

Σε αντίθεση με τη νιασιναμίδη, η ρετινόλη σχετίζεται (όχι πάντα) με παρενέργειες. Είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:

 • ερυθρότητα
 • αίσθηση καψίματος
 • ξηρότητα και ξεφλούδισμα
 • φωτοευαισθησία

 

Συνήθως, αυτές οι παρενέργειες βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, η  ρετινόλη μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο ερεθισμό.

 Retinol

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ μαζί νιασιναμίδη και ρετινόλη;

Σου έχουμε καλά νέα! Είναι ασφαλές να αναμίξεις νιασιναμίδη και ρετινόλη. Μάλιστα, ο συνδυασμός θεωρείται ότι έχει πολυάριθμα οφέλη!

Ποια είναι τα οφέλη από τον συνδυασμό τους;

Η χρήση νιασιναμίδης και ρετινόλης μαζί σε ένα προϊόν ή συνδυαστικά ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας έχει πολλά οφέλη.

 1. Ο συνδυασμός νιασιναμίδης και ρετονικού οξέος (RA), σε αυτό που μετατρέπεται η ρετινόλη μόλις βρεθεί στο δέρμα μας, μειώνει τον ερεθισμό και την ξηρότητα που προκαλεί η RΑ.
 2. Η νιασιναμίδη προστατεύει τον φραγμό του δέρματος και έτσι επωφελούμαστε από τα οφέλη της ρετινόλης αλλά με λιγότερες ή καμία απολύτως παρενέργεια!
 3. Οι φόρμουλες που περιέχουν τόσο νιασιναμίδη όσο και ρετινόλη βελτιώσουν τον τόνο του δέρματος και τα σημάδια γήρανσης.
 4. Η χρήση ρετινόλης και νικοτιναμίδης (νιασιναμίδη) μαζί είναι ασφαλής και αποτελεσματική για την ακμή.


Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του συνδυασμού;

Το ζευγάρωμα θεωρείται ασφαλές για τους περισσότερους τύπους δέρματος, από τις μέχρι σήμερα μελέτες.

Ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών εξαρτάται από:

 • συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις
 • το ποσοστό συγκέντρωσης κάθε συστατικού στο εκάστοτε προϊόν 
 • άλλα συστατικά που θα εμπλακούν στην περιποίησης δέρματος

 

Τρόπος χρήσης

Η νιασιναμίδη και η ρετινόλη μπορούν να συνδυαστούν σε ένα προϊόν, αλλά και ως ξεχωριστά προϊόντα.

Εάν χρησιμοποιείς αυτά τα συστατικά με ξεχωριστά προϊόντα, συνιστάται να εφαρμόσεις πρώτα τη νιασιναμίδη και στη συνέχεια τη ρετινόλη. Η αρχική εφαρμογή της νιασιναμίδης θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις πιθανές επιπτώσεις της ρετινόλης.

Είτε χρησιμοποιείς αυτόν τον συνδυασμό ξεχωριστά είτε αναμεμειγμένα σε ένα προϊόν, πρέπει πάντα να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μην εφαρμόζεις πιο συχνά από ό,τι ενδείκνυται.

Συμπέρασμα

Η νιασιναμίδη είναι ένα ήπιο συστατικό φροντίδας του δέρματος που βοηθά στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, του αποχρωματισμού και των κηλίδων. Η ρετινόλη έχει παρόμοια οφέλη, αλλά είναι ισχυρότερη από τη νιασιναμίδη. 

Ο συνδυασμός των δύο συστατικών είναι ασφαλής και μπορεί να κάνει τη ρετινόλη πιο εύκολη στη χρήση. Η νιασιναμίδη βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο πιθανού ερεθισμού από τη ρετινόλη.

Bρες στο yellowcare.gr υπέροχα προϊόντα με Νιασιναμίδη ή Ρετινόλη, για το πρόσωπο & το σώμα σε μοναδικές τιμές και ένταξέ τα στη ρουτίνα περιποίησής σου!

Και μην ξεχνάς ότι είμαστε εδώ να λύσουμε κάθε σου απορία! 😘

Αφήστε τη σκέψη σας εδώ

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Related Posts

Μαύροι κύκλοι, ρυτίδες έκφρασης και αδύναμες βλεφαρίδες; Aυτά είναι τα 2 προϊόντα για σένα!
November 09, 2023
Μαύροι κύκλοι, ρυτίδες έκφρασης και αδύναμες βλεφαρίδες; Aυτά είναι τα 2 προϊόντα για σένα!

Ψάχνεις τα top προϊόντα για ένα πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα; Θέλεις να καταπολεμήσεις μαύρους κύκλους, "πόδι της χήνας"...

Διαβάστε περισσότερα
Natural Botox: 5 Αντιγηραντικά Skincare Bestsellers για αισθητή Μείωση των ρυτίδων σε Πρόσωπο & Μάτια
September 11, 2023
Natural Botox: 6 Αντιγηραντικά Skincare Bestsellers για αισθητή Μείωση των ρυτίδων σε Πρόσωπο & Μάτια

Ποιος είπε ότι το Botox Effect μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ενέσιμες θεραπείες;

Διαβάστε περισσότερα
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

παρόμοια προϊόντα