Μετάβαση στο περιεχόμενο
Double Cleansing: Το A και το Ω της Άψογης Επιδερμίδας!

Double Cleansing: Το A και το Ω της Άψογης Επιδερμίδας!

on

Tι είναι; Πώς το κάνω; Θέλει χρόνο; Είναι ακριβό; Κάνει για μένα;

2' ανάγνωσης παρακάτω θα λύσουν κάθε σου απορία!

Double Cleansing Method ή ελληνιστί Μέθοδος του Διπλού Καθαρισμού, είναι ο καθαρισμός του προσώπου με δύο διαφορετικής βάσης καθαριστικά. Ξεγλίστρησε (thank god!) ως μέθοδος από τις γκέισες τις Άπω Ανατολής και λόγω των εντυπωσιακών του αποτελεσμάτων, έφερε σταδιακά την επανάσταση σε όλο τον δυτικό κόσμο καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες τον εντάσσουν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Kαι πιστέψτε μας, δικαίως!

Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου είναι πραγματικά εντυπωσιακά και άμεσα. Εάν είσαι από αυτές που το κάνουν ήδη, τότε καταλαβαίνεις γιατί μιλάμε. Εάν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών ή και των αντρών (ναι κι αυτοί ολοένα και περισσότερο φροντίζουν το δέρμα τους και καλά κάνουν!) που βαριούνται οικτρά να ακολοθούν "ιεροτελεστείες" για την περιποίηση του δέρματός τους, τότε αξίζει να διαβάσεις παρακάτω και είμαστε σίγουροι θα αλλάξεις γνώμη.

Γιατί Double Cleansing; Δεν επαρκεί ο σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου με ένα καλό καθαριστικό;

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί τη βάση του σωστού διπλού καθαρισμού. Το “κόλπο” είναι πως πρέπει να γίνεται πάντα με δύο καθαριστικά διαφορετικής βάσης. Έχει ιδιαίτερη σημασία λοιπόν, αν θέλουμε να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, να χρησιμοποιήσουμε:

  1. ένα απαλό oil based καθαριστικό (balm, micellar, γαλάκτωμα) στο πρώτο βήμα
  2. ακολουθούμενο από ένα υδατικής βάσης (water based) καθαριστικό (cleanser) και νερό στο δεύτερο.

 

gel cleansing

 

Γιατί είναι απαραίτητα και τα δύο καθαριστικά;

Επειδή οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν, το καθένα τους προσφέρει καθαρισμό στους δικούς του τομείς. Οπότε, ενώ οι ιδιότητες ενός oil based καθαριστικού το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση του make up, της αντηλιακής κρέμας, των περιβαλλοντικών ρύπων και του περίσσιου σμήγματος, αυτό με την σειρά του έρχεται να συμβάλλει τα μέγιστα στη λειτουργία και αποτελεσμάτικότητα του δεύτερου water based καθαριστικού, βοηθώντας το να εισχωρήσει, με τη βοήθεια του νερού, καλύτερα στους δερματικούς πόρους και να απομακρύνει ουσιαστικά και σε βάθος τις όποιες δερματικές ακαθαρσίες, καθώς και τον ιδρώτα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνουμε απλώς έναν καλύτερο καθαρισμό, αλλά προσφέρουμε αναζωογόνηση στην θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα, βοηθώντας την παράλληλα να γίνει πιο “δεκτική” στα προϊόντα περιποίησης που έπονται, προκειμένου αυτά να απορροφηθούν πιο άμεσα και να την τονώσουν.

 

SOS Tips 

  1. Μέγιστα αποτελέσματα προκύπτουν όταν χρησιμοποιούμε ενα πανάκι βρεγμένο με ελαφρώς χλιαρό νερό κατά την διάρκεια καθαρισμού. Το κρύο νερό, σφίγγει τους πόρους παγιδεύοντας όλα αυτά που θέλουμε να απομακρύνουμε, ενώ το χλιαρό τους διαστέλλει επιτρέποντας την βαθύτερη διείσδυση τους.
  2. Λόγω του προσανατολισμού των θυλάκων του προσώπου, είναι καλύτερο να πλενόμαστε με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω προκειμένου να πετύχουμε έναν βαθύτερο καθαρισμό.

 

double cleansing

Κάνει για μένα; Είναι για όλους τους δερματικούς τύπους η μέθοδος του διπλού καθαρισμού;

Σου έχουμε καλά νέα! Η μέθοδος του διπλού καθαρισμού είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Απλώς ορισμένοι δερματικοί τύποι την απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με κάποιους άλλους. Λιπαρά, ευαίσθητα και ακνεϊκά δέρματα για παράδειγμα αντιδρούν εξαιρετικά σε αυτό το είδος καθαρισμού, επειδή είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιεί κανείς δύο ήπια καθαριστικά προσώπου συνδυαστικά, αντί για ένα πιο επιθετικό που τελικά απλώς κουράζει και τραβάει το δέρμα μας.

Γι' αυτό και θα ήταν καλό να ενταχθεί στην καθημερινή βραδινή ρουτίνα καθαρισμού μας, εφόσον τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να απομακρυνθεί το makeup, η αντηλιακή και οτιδήποτε άλλο έχουμε βάλει ή έχει “φορτωθεί” το δέρμα μας κατά την διάρκεια της ημέρας! Άλλωστε συνολικά δεν θα επιβαρύνει την ρουτίνα καθαρισμού μας παραπάνω από δύο περίπου λεπτά (το λέμε για σένα που θα πεις "δεν έχω χρόνο για τέτοια!").

Καταλαβαίνουμε πως ο καθαρισμός του προσώπου με ένα έλαιο καθαρισμού μπορεί να ακούγεται ως κάτι το περίεργο, ειδικά για όσους έχουν λιπαρή επιδερμίδα ή τάση ακμής. Θα σε πάμε όμως πίσω, στα μαθητικά σου χρόνια και θα σου πούμε ότι σύμφωνα με τη χημεία, το λάδι διαλύεται με λάδι! Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να αντιμετωπίσεις την λιπαρότητα ενός δέρματος είναι να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο παρόμοιας λιπαρής σύνθεσης. Τα περισσότερα καθαριστικά κατά της ακμής, ακόμη και εκείνα που προορίζονται για την ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα, περιέχουν ερεθιστικά συστατικά που απογυμνώνουν την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαια που εκείνη παράγει, με αποτέλεσμα το δέρμα να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα, οδηγώντας έτσι σε πιο φραγμένους πόρους, σπυράκια και ακμή. Χρησιμοποιώντας όμως ένα έλαιο καθαρισμού, φτάνουμε άμεσα και ουσιαστικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς την οποιαδήποτε επιβάρυνση της επιδερμίδας μας!

Και αν θέλω να κάνω διπλό καθαρισμό και το πρωί;

Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να εφαρμόσουμε αυτήν τη μέθοδο το πρωί, χωρός όμως να θεωρείται και απαγορευτικό. Επειδή το πρωί το δέρμα μας είναι ήδη σε καλή κατάσταση, προτείνουμε να εφαρμόζεται μόνο ένα σκέλος καθαρισμού, είτε με ένα balm καθαρισμού είτε με ένα καθαριστικό gel.

Να ξεκινήσω άμεσα τον διπλό καθαρισμό του προσώπου μου;

Ναι, θα ήταν το ιδανικότερο, διότι έτσι θα μπορέσεις να δεις τα πρώτα ευεργετικά αποτελέσματα σε περίπου 10-15 ημέρες και σημαντικές διαφορές σε 4-6 εβδομάδες, με βάση μία κανονική επιδερμίδα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια αναλόγως τον δερματικό μας τύπο θα πρέπει να επιλεχθούν και τα αντίστοιχα καλλυντικά καθαρισμού. Προτείνουμε να προτιμάς πάντα τη χρήση φυσικών και βιολογικών καλλυντικών, έναντι των κλασσικών συνθετικών. 

Tι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

Δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο έρχονται να υποστηρίξουν την τάση του διπλού καθαρισμού και δηλώνουν πως αυτό το extra βήμα μπορεί να συμβάλλει και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην επίτευξη της άψογης επιδερμίδας!

Το δέρμα μας αντιμετωπίζει καθημερινά (και το ξέρεις καλά!) πολλές επιθέσεις, ρύπους, ακτινοβολία, νερό με άλατα, βαριά καλλυντικά, οξειδωτικό στρες, πόσο μάλλον αν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητη επιδερμίδα είναι απαραίτητη μία ρουτίνα καθαρισμού που θα μπορέσει να προστατέψει το υδρολιπιδικό φιλμ. 

"Σκεφτείτε το δέρμα σας σαν έναν καμβά. Πρέπει να είναι καθαρός για να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε αυτό που θέλετε"

 

Μπορείς να βρεις τα προϊόντα καθαρισμού για Double Cleansing του Yellow Care 👉 εδώ

Μην ξεχνάς ότι είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε κάθε απορία σου ή να σε βοηθήσουμε στην αναζήτηση του σωστού προϊόντος για σένα! 

Αφήστε τη σκέψη σας εδώ

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Related Posts

Μαύροι κύκλοι, ρυτίδες έκφρασης και αδύναμες βλεφαρίδες; Aυτά είναι τα 2 προϊόντα για σένα!
November 09, 2023
Μαύροι κύκλοι, ρυτίδες έκφρασης και αδύναμες βλεφαρίδες; Aυτά είναι τα 2 προϊόντα για σένα!

Ψάχνεις τα top προϊόντα για ένα πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα; Θέλεις να καταπολεμήσεις μαύρους κύκλους, "πόδι της χήνας"...

Διαβάστε περισσότερα
Natural Botox: 5 Αντιγηραντικά Skincare Bestsellers για αισθητή Μείωση των ρυτίδων σε Πρόσωπο & Μάτια
September 11, 2023
Natural Botox: 6 Αντιγηραντικά Skincare Bestsellers για αισθητή Μείωση των ρυτίδων σε Πρόσωπο & Μάτια

Ποιος είπε ότι το Botox Effect μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ενέσιμες θεραπείες;

Διαβάστε περισσότερα
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

παρόμοια προϊόντα